Şundan Bundan

İncitaş A.Ş. 60. Yılını Antalya’da Bayilerle Kutladı

Yazan: , tarih: 28 Mart 2012

İncitaş A.Ş. 60. Yılını Antalya’da Bayilerle Kutladı!

16-18 Mart tarihlerinde Antalya Rixos Sungate Otel’de İncitaş  60 yıllık başarı serüvenini ve gelecek hedeflerini  Türkiye’nin dört bir yanından gelen bayileriyle kutladı.
 
İncitaş 60. yıl Bayi Toplantısı’nda “Hoşgeldiniz Kokteyli”nin ardından konuk konuşmacı olarak sahneye çıkan Sunay Akın, tarihten aktardığı anekdotlarla ve günümüze yaptığı göndermelerle, bayilerin beğenisini topladı.

İncitaş 60. Yıl Bayii Toplantısı’nın ikinci günü, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim’in konuşması  ile açıldı. Zaim, 60 yıllık başarı hikâyesini kutlamak ve gelecek planımızı çalışmak için bir araya geldik” dedi. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri kısaca değerlendiren Meral İnci Zaim, konuşmasında dünyadaki değişime dikkat çekerek, kurumların, çalışanların, değişimin yaratacağı değerin farkında olmaları, ve değişim stratejisinin  tüm organizasyona benimseterek, hedefe kararlılıkla odaklanmanın önemini vurguladı. İnci Grubu olarak son yıllarda hızlı bir büyüme grafiği yarattıklarını ve  tüm şirketlerde sağladıkları bu başarıdan dolayı değişime çok hızlı cevap veren bir kurum olduklarını dile getirdi.  Zaim, başarının sırrının birlikte yaratılan kurum kültüründe ve yönetim anlayışında gizli olduğunu, kolektif olarak ortak akla önem veren yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini söylerken, tüm bayilere bu başarıdaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

İncitaş’ın, İnci Holding grubu içinde özel bir yeri olduğunu ve bugün sektörün yön verenleri arasında bulunduğunu ifade eden Meral İnci Zaim, İnci Holding’in kurucusu Cevdet İnci’yi de saygıyla anarak,  “60 yıl sizlerle birlikte el ele yürüdük. 60 yıllık deneyim ve sonsuz başarma tutkusu ile yolumza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, konuşmasının ardından, bayiliği babasından devralan 2. nesil İncitaş bayilerini sahneye davet ederek, bayilere Cevdet İnci kitabını hediye etti.

Sunumuna, geleceğin dünyasının ve otomobillerinin yansıtıldığı bir video gösterisiyle başlayan İncitaş Yönetim Kurulu Başkanı ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, bayilere “Nasıl bir gelecek tasarlamalıyız?” diye sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü “Denizde bir kum tanesi mi olmalıyız, yoksa bir atom mu? 60 yıl önce bir adam denizde kum tanesi olmak istemedi. Cevdet İnci, 60 yıl önce kurduğu şirketle bugün burada olmamızı, bu buluşmayı o sağladı.”
 
Akü kavramını bambaşka bir boyuta taşıyacaklarını vurgulayan Perihan İnci, yapacakları Ar-Ge çalışmalarıyla geleceğin araçlarının kalbinde yer alacaklarını ifade etti. Konuşmasında enerji depolanmasının ve atık yönetiminin geleceğin konuları olduğunu belirten Perihan İnci, “Grubumuz atık yönetimindeki faaliyetlerine devam edecek. Atık geleceğin hammaddesidir” dedi.

İnci Holding Satış, Dağıtım ve Sistem Koordinatörü Selim Baybaş, sunumunda dünya ekonomisinden, son yıllarda yaşanan gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarından, otomotiv ana sanayindeki gelişmelerden ve “müşteri algısının” değişiminden bahsetti.

Selim Baybaş, “Son 10 yılda Çin, Hindistan ve Türkiye gerçeği otomotivde gerçek bir vakaya dönüştü. 2000’de toplam üretimin yalnızca yüzde 4,3’ü bu üçlü tarafından yapılırken 2010’da toplam içindeki payımız yüzde 31,3 oldu. 2020 için beklentiler %50’nin üzerinde olacağı yönünde. Yani dünyada üretilen her iki araçtan biri bu üç ülkeden çıkıyor olacak dedi.

Selim Baybaşın ardından söz alan, İncitaş Genel Müdürü Serdar Demirdağ, “2011'de büyüme rekoru kıran İncitaş 2012'de aynı ivme ile satışlarını artırmaya devam ediyor. Akü, jant ve lastik konusunda Türkiye genelinde yaygın ve güçlü bayi yapımızla hizmet veriyoruz” dedi.

Demirdağ, “Grubumuzun ilk şirketi olan İncitaş'ın 60. yılına girdiği 2011’de, yurtiçi pazarda akü markaları satışlarımızda yüzde 35 büyüme sağlarken, jant satışlarımızda yüzde 160, lastikte de yüzde 60’lık rekor büyüme oranlarını gerçekleştirdik. 2012 yılında İncitaş olarak, 2011'de temellerini attığımız süreç ve yeni perakende çözümlerimiz ile sektörümüzdeki öncülüğümüzü pekiştireceğiz" dedi.

Sunumların ardından gösterilen İncitaş 60. Yıl Belgeseli’nde, İnci Ailesinin, yöneticilerin ve çalışanların bakışı ile grubun başarılarla dolu tarihi, bugünlere nasıl geldiği, çalışanların kurucu Cevdet İnci’ye ve kuruma bağlılıkları anlatıldı.

Toplantıda konuşma yapan ve EAS Akü’nün tek kadın bayisi olan Didar Avcı Türk, 2007 yılında babasının vefatının ardından görevi devraldığını ifade ederek, babasının mirası olan bu bayrağı 5 yıldır taşıdığını söyledi. “Sanayide bir bayan olarak çalışmak zor ama imkânsız değil. Ben de başaracağıma inandım ve babama verdiğim sözü tuttum” dedi.

Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan Nasuh Mahruki, başarılarının sırlarını ve yaptığı tırmanışlarda yaşadığı zorlukları İncitaş bayileri ile paylaştı. Mahruki konuşmasında herkesin Everest’e tırmanamayabileceğini ama herkesin tırmanabileceği bir Everest’i olduğunu söyledi. Toplantı, öğle yemeği sonrasında şampiyon olan İnci Akü Off Road Takımı’na plaketlerin verilmesi ile başladı. Plaket töreninin ardından “İnci Akü’deki Yenilikler”, “Jant Grubu” ve “Lastik Grubu” başlıklı paralel sunumlarda yeni ürünler ve çok yakında uygulamaya geçecek olan projeler bayilere aktarıldı.

60. yıl pastasının kesilmesinin ardından İncitaş Bayi Toplantısı, Candan Erçetin’in Türkiye’nin dört bir yanından seslendirdiği parçalar eşliğinde konser ile son buldu.

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 01:55 PM Apr 19