Şundan Bundan

İnci Holding’den Sürdürülebilir bir Dünya için “Earth Hour”a Destek

Yazan: , tarih: 9 Nisan 2012

İnci  Holding’den Sürdürülebilir bir Dünya için “Earth Hour”a Destek

İnci Holding, grup şirketlerinden İnci Akü  ile birlikte dünyanın sağlıklı geleceği için değişim yolları aramak ve iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati (Earth Hour) kampanyasına destek verdi.

Dünya Saati kampanyası kapsamında İnci Holding genel merkezi ve İnci Akü’nün üretim tesislerinde, güvenlik amacıyla kullanılan aydınlatmalar dışındaki ışıklar dünya ile aynı anda 31 Mart 2012 Cumartesi günü saat 20.30-21.30 saatleri arasında kapatıldı. 2007’de Avustralya’nın Sydney kentinde binlerce kişinin iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için Mart ayının son Cumartesi günü 20:30’da ışıklarını bir saatliğine kapatmasıyla başlatılan Dünya Saati kısa bir süre içinde global bir kampanya haline geldi. 2009 yılından beri Türkiye’de de gerçekleştirilen kampanyaya bu sene İnci Holding, grup şirketi İnci Akü ile birlikte destek oldu.
 Dünyanın geleceğini ilgilendiren yaşamsal konularda gerek kurumsal stratejiler gerek organizasyonel anlamda kendini geliştiren İnci Holding ve grup şirketi İnci Akü ile birlikte WFF önderliğinde gerçekleşecek organizasyon kapsamında ışıklarını bir saat süreyle kararttı.

Türkiye’de WWF’nin öncülüğünde önemli bir katılımın gerçekleştiği organizasyona 2011 yılında, Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra, 267 kurum, 12 Valilik, 20’nin üzerinde belediye ve binlerce kişi destek verdi. “Dünya Saati”, gezegenin geleceği için birey ve kurumlara sorumluluklarını hatırlatmayı ve onları iklim değişikliği ile mücadele konusunda karar almaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Kampanyada bugüne kadar, aralarında Avusturalya’dan Sidney Opera binası, Çin’den Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır’dan Gize Piramitleri, Fransa’dan Eyfel Kulesi, Amerika’dan Empire State, İstanbul’dan Boğaziçi Köprüsü’nün de bulunduğu binlerce sembolik yapı yer aldı.

Kampanya hakkında detaylı bilgi ve katılım formuna
www.wwf.org.tr dunyasaati adresinden ulaşılabiliyor.

 

 

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 03:17 AM Apr 16