Etkinlikler

Hayes Lemmerz İnci Alüminyum 7. Yaşını Kutladı

Yazan: , tarih: 7 Ocak 2014

İnci Holding ile dünya jant devi Maxion Wheels ortaklığında kurulan Hayes Lemmerz (HL) İnci Alüminyum tesisi, sektördeki 7. yaşını 1 Aralık 2013’te İzmir Kaya Termal Otel’de düzenlenen etkinlikle kutladı. Geceye tüm HL İnci Alüminyum çalışanları eşleri ile birlikte katılırken, Meral İnci Zaim’in de içinde bulunduğu İnci Holding Yönetim Kurulu ve İnci Ailesi de gecede yerini aldı.

Alüminyum jant üretiminde Türkiye ana sanayi pazarında yüzde 30 paya sahip olan HL İnci Alüminyum’un 7. yılı dolayısıyla gecede konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci: “Üretim miktarımız son 2 yılda 2 katına çıktı. Yeni müşteriler, yeni pazarlar ile dünyanın her tarafında bizim ürettiğimiz jantlar dönüyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyada ilk 1000 şirket arasında olmak istiyoruz. Bu vizyona ulaşmak için atmamız gereken adımları planladık, 2013’te 2023’e giden yolu belirledik. Bu inancı ve bu yola koyulma gücünü sizlerden alıyoruz” dedi.

Jant üretim kapasitesini 4 milyona çıkaran ve genç bir şirket olmasına rağmen kısa sürede birçok başarıya imza atan HL İnci Alüminyum, ürün yelpazesini geliştirerek daha üst segment araçlar için seri üretime de başladı. Bu ve üretime 2006 yılında başlayan ilk HL İnci Alüminyum tesisinin, 100 yıllık Hayes Lemmerz tarihinde ‘En Başarılı Kuruluş Projesi’ unvanını alması hususlarında konuşma yapan HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim şu sözleri sarf etti: “ Mucizevi bir başarı ile 2. alüminyum fabrikamız 1 yıldan kısa bir sürede, başarıyla sıfırdan kurulup üretime geçti. Fabrikamızın bir diğer önemli başarısı da büyümesini, portföyüne yeni kattığı Mercedes, BMW, Volkswagen, Honda ve Jaguar, Land Rover gibi üst segmentteki müşterilerine jant üreterek gerçekleştirmesidir. Bütün bunları, tüm yatırımımızı tek bir kuruş borç almadan, yapabiliyoruz. Böylesine sıradışı bir başarının ardında müthiş bir takımın ortaya koyduğu müthiş bir takım oyunu var” dedi.

Gecede konuşan HL İnci Alüminyum Jant Fabrikaları Genel Müdürü Hakan Ünlü ise, “Sadece 7 yıl önce 50 kişi ile başladığımız bu yolculukta, şu an 650 kişiye istihdam sağlayan işletmemiz, 2012 yılına göre cirosal olarak dolar cinsinden yüzde 60 büyüdü. Her geçen yıl ana sanayilere entegrasyonumuzu arttırarak, bu yıl 17 ana sanayiye ürün verebilen bir fabrika haline geldik. Bu yıl edindiğimiz bu tecrübelerin önümüzü daha da aydınlatacağına, ülkemiz ve şirketimiz için önümüzdeki dönemde sizlerin desteği ile çok büyük başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum,” dedi.


ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 08:52 PM Apr 19