Şundan Bundan

İnci Holding İştiraklerinden Aten, Avusturyalı Brantner ile Ortaklık Anlaşmasına İmza Attı

Yazan: , tarih: 10 Haziran 2015

1936 yılında Avusturya’da kurulan The Brantner Group, İnci Holding iştiraklerinden ATEN’e 28 Mayıs 2015 tarihinde, yüzde 50 hisse ile ortak oldu. Anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, ‘‘The Brantner Group ile yaptığımız bu ortaklık, hem Türkiye’nin ekonomik istikrarına katkı sağlamak hem de sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunması yönüyle önemli bir ortaklık. Bizim iş modelimiz kendi alanının öncü firmaları ile ortalıklar yaparak, birlikte sağlam ve sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamaktır. Bunu başarıyla uyguluyoruz. Jant işimizde ortaklık sonrasında 23 yılda her yıl yaklaşık %15 olan büyümemiz bunun göstergesidir. 2014 yılında Lojistik işimizde de başarılı bir ortaklık gerçekleştirdik. Şimdi benzer başarıyı, atık işindeki yeni ortağımız Brantner ile sürdürmek istiyoruz. The Brantner Group, İnci Holding gibi başarılı ortaklıklara imza atmış, atık yönetimi sektöründe Avrupa’nın en önemli firmalarından biridir. 1936’da kurulan firma, 9 ülkede lojistik ve atık sektöründe toplam 66 şirket ile faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışan sayısı 2500’ün üzerinde. Brantner ile pazarın durumunu, projeleri ve tüm diğer detayları birlikte inceledikten sonra ortaklık kurmaya karar verdik ve anlaşma imzaladık. Tehlikeli atıkların yönetimi ve yenilikçi geri kazanım teknolojileriyle önemli projelere imza atacağız" dedi. The Brantner Group Yönetim Kurulu sözcüsü ve Yönetici Direktörü Bernd Brantner ise, pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi atık yönetimi konusunun Türkiye’de gelişeceğine ve sektörün ülke büyümesine paralel bir büyüme göstereceğine inandıklarını belirtti.

Ortaklıkla birlikte yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren İnci, ‘‘Atık Yönetimi sektörü, bizim çok uzun yıllardır içinde bulunduğumuz otomotiv tedarik sanayinden çok farklı bir sektör. Biz mevcut işimizin dışında olan bu alana yatırım yapma kararı aldık ve Aten şirketimizi kurduk. Şimdi bu yatırımımızı daha da büyütmek için bir ortaklığa imza attık. Türkiye’den atık ihraç eden nadir firmalardan birisiyiz. Bugün Almanya’ya tehlikeli atıkları, geri kazanım ve bertaraf için gönderebiliyoruz. Atıktan türetilmiş yakıt alanında bir yatırım projemiz var. Özellikle çimento fabrikalarının yüksek kalorifik yakıt ihtiyacını karşılarken, atığı dönüştürerek çevreye de fayda sağlamış oluyoruz. Ortaklığımızla birlikte geri dönüşüm konusunda Ege Bölgesi genelinde ciddi bir oyuncu olmayı planlıyoruz.’’dedi.

İnci, atık işine Avrupa ve Amerika’daki örneklerden yola çıkarak, önce tehlikeli atıkları toplayıp bertaraf ederek işe başladıklarını, böylece toplanabilen atıkların kompozisyonunu inceleyebildiklerini ifade etti. Bu ilk adımdan sonra atıktan değeri yüksek yakıt üretme projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini belirtti. Çevresel yatırımların hayati önem taşıdığına inandıklarını, ekonomik getirisinin diğer sektörlere kıyasla düşük ve kendini ödeme süresinin uzun olmasına rağmen bu alana yatırım yapmayı arzuladıklarını belirterek ‘‘biz geleceğe yatırım yapmayı tercih ediyoruz’’ dedi.

 

İnci Holding Hakkında: Temelleri Cevdet İnci tarafından 63 yıl önce atılan, ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi olmak üzere beş farklı sektörde faaliyet gösteren İnci Holding’in bugün 2400 çalışanı ve 15 şirketi bulunuyor. Son 10 yıldır her sene ortalama yüzde 15 büyüyen İnci Holding, Akü ve jant üretimiyle otomotiv yan sanayi sektörünün yanı sıra lojistik, otel ekipmanları, sigorta ve geri kazanım sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Yatırımları ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayinde gerçekleşen İnci Grubu ürünlerinin yüzde 67'sini 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. “Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyada ilk binde olmak” vizyonuyla yoluna devam eden ve kurumsal yönetim ilkeleriyle yönetilen bir aile şirketi olan İnci Holding, Türkiye ekonomisine katkıları ile gelişimini sürdürüyor. www.inciholding.com

 

 

The Brantner Group Hakkında: The Brantner Group, atık yönetimi sektöründe Avrupa’nın en önemli firmalarındandır. 1936’da kurulan firmanın çatısı altında 66 şirket ve 2 bin 500’ün üzerinde çalışanı bulunuyor. Brantner, bir aile şirketi ve 9 ülkede lojistik ve atık sektöründe faaliyet gösteriyor. http://www.brantner.com/en/group/home.html


ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 10:31 PM Apr 25