Barış

Hiç mi Çare Yok?

Yazan: , tarih: 29 Haziran 2016
İyi Bayramlar

İyi Bayramlar

Dün akşam kutlamalar yaptığımız çok keyifli bir aile sofrasındaydık. İstanbul Atatürk havalimanından gelen patlama haberleriyle gülücüklerimiz dondu.
Sabaha ülkem ve Dünya’da duyarlı olanlar üzüntü içinde uyandı, yurtdışındaki dostlarımız sağ olsunlar ,mesajlarıyla endişelerini dile getirip baş sağlığı dileyip, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Çok şükür, bedensel olarak çok sağlıklıyız ama kalbimiz kırık, içimiz buruk… Bizler babamın ‘ Kara Gün Kararıp Kalmaz ‘ sözünü hatırlayarak sabah işlerimize yöneldik.
Bugün öfke, kin, düşmanlık, nefret günü değil. Müslümanların en mübarek ayı olan ramazandayız, hatta bayram arifesindeyiz. Tüm dinleri incelersek dinlerin insanları birliğe yönlendirdiğini görürüz. Din parçalayıcı ,öldürücü değil insanları sevgi ile birleştiren olmalıdır. Bayramlar aramızdaki sevgi, birlik ve yardımlaşmanın çoğalması için birer vesiledir.
Bugün birlik , beraberlik, kardeşlik ve tüm dünyanın tek yumruk olma günüdür. Bu konuda hızlanmalıyız, rötarımız var!
Dünya’da hepimiz aynı geminin içersindeyiz. Gemideki bir çatlak kamaramızda olmasa da hepimiz için bir tehlike oluşturur. O çatlağı görmüyor olmamız tehlikeyi azaltmaz. Görüp çok acil önlemlerini alıyor olmamız lazım.
Bir ucunda kelebek kanat çırptığında etkilenen Dünya’mızın bir bebek ağladığında , ya da bir çift beklenmedik bir şekilde çocuğunu kaybettiğinde ne olacağını bir düşünün. Ben UFO (tanımlanamayan uçan nesne) gibi ortalıkta dolaşan canlı bombaların annelerini de düşünüyorum. Ne acı, ne acı! Hatta bir baba evladının cenazesini bile kabul etmedi. Hiçbir baba o babanın yerinde olmak istemez. Böylesine üzücü faaliyet bir problemi çözer mi?
Hepimiz düşünelim ve soralım; Ne yapalım? Ne yapalım da bu acılar dinsin ve dünyanın üzerinden kara bulutlar kalksın.
Doktorlarımız anlatsın kanser hücrelerinin etrafına duvar örülebiliniyor mu? Onlar anlatsınlar hasta hücrelere uygun ilaçlar ile nasıl tedavi yapıyorlar. Güvenlik önlemi, silah, savaş çözüm mü? Proaktif mi, yoksa reaktif mi davranıyoruz? Terörü belli topraklara hapsedince problem çözülüyor mu? Bugün çok sık yolumun düştüğü Atatürk Hava Limanı dünyanın en iyi korunan hava limanlarından birinde terör yüzünden can kaybı ve yaralanma yaşanıyorsa benim cevabım hayırdır.
Sevgili annemin çok sık kullandığı bir sözü vardı; ‘ Kızım Kilit Dostalar İçindir’.
Belki bana çok kızacaksınız ama ben her zaman olduğu gibi krizden fırsat doğar diyorum.
Maalesef Dünya ve Türkiye 11 Eylül krizinden aldığı dersi iyi çalışmadı. Türkiye’nin Avrupa birliğine girmesi çeşitli nedenler ile öteledi.
Bugün dünyanın değerler, kültür, eğitim ve ekonomik değerler birliğine ihtiyacı vardır. Dünyanın belli kamplara bölünmesi çatlak olan kamaranın kapısının kapatılmasından başka bir şey değildir. Dünyada bir bebek ağlıyorsa bizim gülümsemelerimiz her an donabilir.
Tarihler boyu medeniyet ve refah doğudan ve güneyden, kuzeye ve batıya akmış.
Şimdi medeniyet refah ve eğitim batıdan doğuya akmalı. Değerler de birleşik kaplar gibi etkileşerek birlik bilincini ve farkındalığı yükseltmeli.
Türkiye Dünya’da medeniyet yolunun üzerinde, birleşik kapların da tam ortasındadır.
Ramazan Bayramınız kutlu olsun! İyi niyet, anlayış ve adalet dünyanın hakimi olsun!

ETİKETLER
2 Yorum
  1. Hasan Coşan

    30 Haziran 2016

    Sayın Meral Hanım,
    Ülkemizin içinde bulunduģu durumu ve yapılması gerekenleri o kadar güzel payĺaşmışsınız ki duygularımıza tercüman olmuşsunuz, güzel ülkemin güzel insanları bu zor günlerimizde bir birmizi ötekileştirmeden ve de evlerine ateş düşmüş ailelerimizi de düşünerek empati yapalım lütfen.

  2. Meltem Usal

    4 Temmuz 2016

    Meralciğim ne kadar dogru yazmışsın, bu kadar mı zor olayları dogru okuyup barış içinde yaşamak? Ama istenmeyince olmuyor

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 06:15 AM Apr 18