Honey Seyahat

Benalmadena-Barcelona-Almerimar

Yazan: , tarih: 31 Temmuz 2016

Beni Barcelona’daki turist sayısı bir kez daha şaşırtıyor. Malaga Havaalanı’nın trafik yoğunluğu da İzmir’in çok üzerinde. Alanda dünyanın her kıtasından insanlar mevcut. Benalmadena Malaga’da eski bir Endülüs yerleşim merkezi. O kadar kalabalık ve o kadar yeni yapılaşma var ki, tarihi görüp hissetmekte zorlanıyorsunuz.

Dün Barcelona’daki toplantıdan döndük, bugün Costa del Sol’a motor çalıştırdık. Hava sakin. Bunu fırsat bildiğimiz için mümkün olduğu kadar uzun yol yapmayı planlıyoruz. Kaptan rüzgardan korkmuyor ama yolcusunu sakınıyor. Teşekkürler Kapan Mustafa!
Barcelona’da Avrupalı arkadaşların brexit konusundaki düşüncelerini almak beni konu ile ilgili daha donanımlı kıldı. Arkadaşlardan bir kaçı ayrılma ve etkileri en az 5 sene sürer derken, bir kısmı İngiltere bir an önce bağını kessin, bu naz yetti demekteler.
Türkiye’de yaşanan darbe kalkışması tüm dünyada geniş yankılar uyandırmış. İnanamıyoruz bizim Türk olduğumuzu öğrenen taksi şoförleri, tezgahtarlar, otel personelleri bize ne kadar üzüldüklerini söylüyorlar. Üzüntümüzü paylaşan herkese teşekkür ediyoruz.
Askeri kademelerde demokrasiye saygı göstermeyen görevlilerin olmasının bedelini çok ağır ödedik.
Ben her zamanki gibi her krizde bir fırsat vardır diyorum.
Bu ödediğimiz bedel karşılığında vatandaşlarımızın demokrasiye verdikleri önemi ve tehdit karşılığında nasıl tek ses ve tek vücut olabileceğini görüp teselli oluyorum.
Türk milleti ulu önder Atatürk sayesinde demokrasiye bir bedel ödemeden çok kolay kavuşmuştu. Evet şimdi ağır bir bedel ödedik ve bu yola başımızı koyup sapmayacağız. Dilerim Türk vatandaşının demokrasiye olan tutkusu tüm dünyaya örnek olur.

[foogallery id=”4925″]

 

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
Kategoriler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 11:19 AM Apr 20