Honey Seyahat

Honey Ege’ye Kavuştu

Yazan: , tarih: 8 Eylül 2016

Dönmemiz bir bakıma çok iyi oldu. Daha önce fırsat bulamadığımız antik Delphi şehrine gittik. Galaxidhi’ye 35 km mesafede.

Dün Ege’yi geçmek üzere Galaxidhi’den ayrılmıştık. Hava raporlarında yakalayamadığımız tam karşıdan şiddetli rüzgar alınca, kızımız Honey’i fazla üzmeyelim dedik ve geri döndük.

Delphi şehri ve Müzesi tahminimizden çok daha etkileyiciydi. Antik çağlarda hacların düzenlendiği çok önemli, zengin bir dini merkezmiş. Şahane zeytin ağaçlarının bulunduğu ovaya bakan bir dağ üzerinde kurulmuş.  Zaman zaman yörede hakimiyet kuran uygarlıklar tarafından talan edilmiş. Hristiyanlığın gelişmesi ile önemini kaybetmiş. 5000 kişilik tiyatrosu ve antik olimpiyat oyunlarının düzenlendiği stadyumu var.

Bu sabah dün sabah ki hezimetten sonra hava raporları daha detaylı inceledik ve rüzgar yön değiştirmeden Korint Kanal’ını geçmek için sabah 6:30 da yola koyulduk . İyi ki erken çıkmışız.  Kanalı beşinci geçişimiz, hiç bu kadar kolay geçmemiştik. Kanal görevlisi bize hızlı gelirsek hemen geçebileceğimizi söyledi. Hızı artırdık, biz geçtik kanal araçların geçmesi için kapandı.

Ve Honey Ege’de. Hava sakin mi sakin! Honey sakın aldanma, en haşin deniz Ege’dir.

Honey’in denizine gelmesini kutluyoruz. La Rochelle’den beri 2793 mil yol yaptık. Yola çıkalı 59 gün oldu. Buraya kadar harika bir yolculuktu. Öncelikle tüm yolcu kaprislerine sevgi ile katlanan emniyetle denizleri aşıran yakışıklı kaptanıma, sonra becerikli fedakar denizcimize çok teşekkür ediyorum. Biskay’ı emniyetle geçmemizi sağlayan ikinci kaptanımız Ludo Vic’e de tekrar  teşekkürler.

Honey tersanesi Nautitech’e, Honey yapımında çok emekleri olan Bruno, Catherine, Nicholas’a Ege’den selam olsun!

Bundan sonra Honey Nautitech Türkiye temsilcisi Gena Yatching’den Taner Bey, Gül Hanım ve Yener beyin ihtimamlı ellerinde.

 

 

[foogallery id=”5256″]

 

 

ETİKETLER

7 Eylül 2016

9 Eylül 2016

İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
Kategoriler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 05:26 PM Apr 19