Etkinlikler

2023’e Doğru Elele Yürüyoruz

Yazan: , tarih: 27 Ekim 2011

2023’e Doğru Elele Yürüyoruz

İnci Holding 2012’de 30. Yılını kutlamaya hazırlanıyor. Holding’in geleceğini ve 30. Yıl kutlamalarını görüşmek üzere Sinerji Grubu üyeleri İzmir Crown Plaza’da bir araya geldi. 3 Ekim’de yapılan ve Unida’dan arkadaşların moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı iki oturum olarak gerçekleşti.

Toplantının ilk oturumunda konuşma yapan İnci Holding YK Başkanı Meral İnci Zaim önümüzdeki yıl Holding’in ilk şirketi İncitaş’in 60. Yılını dolduracağını, Aynı zamanda Holding’in de 30. Yılı olacağını belirtti. Aile şirketlerinin sadece %30’unun bir sonraki kuşağa geçebildiğine dikkat çeken Zaim, aile şirketi olarak 60 yıl varlığını muhafaza edebilen %30 şirket arasına girmiş olduğumuzu belirtti. Zaim şöyle devam etti, “Şirketlerimizi 3. Kuşaklara devrettiğimizde bunu başaran on aileden birisi olmuş olacağız. Kurucumuzdan devraldığımız görevi ve sorumluluğu gelecek kuşaklara ve çalışanlarımıza devretmeyi amaçlıyoruz.

Zorlukları rekabet gücüne döndürmek için doğru, adil, objektif ve iş sonuçlarını olumlu etkileyecek kararlar almalıyız.  Daha da önemlisi bunları hayata geçirebilmeli ve yeniden, yeni kararlara hazır olmalıyız. Bu hedeflere ulaşmak için bir yandan çevik, atak, hırlı ve sonuç odaklı olmalıyız. Aynı zamanda bizi ayrıcalıklı kılan değerlerimizi ve insan odağımızı da kaybetmemeliyiz. Bunu başaranların sırrı “kurumsal yönetişimi gerçekleştirmek”.

İnci Holding YK Başkanı Meral İnci Zaim sözlerine tutarlılık, sorumluluk, hesap verebilirlik, adil olmak, şeffaflık, etkinlik, katılımcılık ve yayılımın kurumsal yönetişimin ana prensipleri olduğunu belirterek devam etti.

Zaim ardından, İnci Ailesi’ni temsilen Holding Yönetim Kurulu’nun en tepede kurumsal yönetişim değerlerini gözeten, stratejilerine, hedef ve sonuçlara göre yön veren konumda olduğunu ifade etti.

Grup geleceğin liderlerini kendi içinden yetiştirecek ve onlara yatırım yapacak.  Grup şirketlerindeki yöneticiler, ihtiyaçları çerçevesinde performansları ve yetkinlikler göre şirket yönetim kurullarında görev alacaklar.

İnci Holding’in “Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyada ilk binde olmak” vizyonuna bu şekilde ulaşacağız.”

Sinerji Üyeleri’nin yanı sıra tüm Şirketler’in Kurumsal İletişim Sorumluları’nın da katıldığı ikinci oturumda Holding’in 30. Yıl kutlamaları için bir “work shop” gerçekleştirildi. Büyük heyecan ve keyifle geçen çalışma sonunda Holding’in 30. Yıl kutlamasına yönelik çok sayıda öneri ortaya çıktı.

Ekip çalışmasının, ortak aklın güzel bir uygulaması ile bu öneriler; değerlendirilecek ve önümüzdeki sene 30. Yıl kutlamalarına yön verecek. Verimli geçen bu güzel çalışmaya katıldıkları için tüm katılımcılara ve başarılı bir şekilde moderatörlüğünü gerçekleştirdiği için Unida ekibine teşekkür ederiz.



ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 09:26 AM Apr 28