Etkinlikler Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam Röportajı

Yazan: , tarih: 30 Nisan 2021
  • Meral İnci Zaim kendisini nasıl tanımlar?

Kişisel bütünlüğe önem veren, söylediği ile yaptığı uyumlu birisiyim. Etrafına ve kendisine yararlı olabilmek için hem ruh hem de beden sağlığına dikkat eden, takım çalışmasına ve disipline önem veren titiz birisi olarak tanımlayabilirim.

  • İdeal, yeterli beslenme nedir sizin için? Sürdürülebilir sağlıklı beslenme için neler uyguluyorsunuz?

İdeal beslenme kişiden kişiye değişebilir tabi ki. Sağlıklı beslenme ve enerji ihtiyacına uygun kalori alımı ile vücut kütlesinin ideal aralıkta tutulması, hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek adına oldukça önemli. 

Bol sebze ve deniz ürünlerini hayatınıza entegre edebiliyorsanız sağlıklı beslenme için öndesiniz.

  • Sizin yasaklarınız var mı? Hayatınızdan tamamen çıkarttığınız besinler, yiyecekler oldu mu? 

Çikolata düşkünü birisiydim, öyle bir lokma ile yetinemeyenlerden. Sonrasında kendime söz verdim. Şekeri hayatımdan tamamen çıkaralı beş sene oldu. Daha sağlıklı bir yaşam için kırmızı et ve sütü sınırlı tüketiyorum. Alerjim nedeniyle glutenli ve fruktanlı gıdalardan uzak duruyorum.

  • Sağlıklı yaşamak için bir mottonuz var mı?Rutinleriniz ve günlük beslenme alışkanlıklarınızı nelerdir

Sağlıklı beslenmek için evren ve insanlarla bağlantılı olmak, onları sevgi dolu olmak önemli. Çevremize fayda yaratmalıyız.  Bir tane hayatımız var. Bu hayatı ruhen ve bedenen mutlu geçirmek bizim elimizde. Eğlenerek, sevdiğimiz yemekleri dengeleyerek, stresimizi, duygularımızı, bedenimizi fark ederek, hayatımızı sağlıklı bir yöne çevirmemiz gerekli.

Yoğun bir iş gününe sporla başlarım. Arkasından kuvvetli bir kahvaltı yaparım. Saat 19:30 sonrası yemek yememeye özen gösteririm, özellikle de karbonhidrat. Gün içinde olmazsa olmazlarım papatya, zencefil, hatmi çiçeği, kekik, limon olan bitki çayı. İş hayatındaki yoğun ortamın stresini mutlaka üzerimizden atmamız gerekli. Sevdiğim uğraşlara ve kişilere vakit ayırmaya özen gösteririm. Çevreme faydalı olabilmek adına hiçbir fırsatı kaçırmamaya gayret ederim. Yürüyüş ve yoga vazgeçilmezlerim. Herkese mindfulness (bilinçli farkındalık) egzersizleri tavsiye ederim.

  • Tatlıya ve hamur işlerine çok düşkün olanlar için alışkanlıklarından vazgeçmelerine yönelik öneriniz var mı?  

Beslenme şeklimiz de aslında bir alışkanlık. Alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz zaman alıyor ama imkansız değil. Önce kendinizi iyi tanımanız gerektiğini düşünüyorum. Tatlı istediğiniz ya da hamur işi isteğinizin nedenini bilmeniz gerekiyor. Bu gerçekten bedeninizin bir ihtiyacı mı yoksa duygusal olarak ihtiyacınız mı? Bu besinlerin yerine sağlıklı olabilecek neler koyabileceğinizi bulmalısınız. Sağlıklı beslenmek sevmediğiniz şeyleri yemek değildir. Sevdiğiniz sağlıklı yiyecekleri bulma yolculuğuna çıkınız, Çok heyecanlı!  

  • Kullandığınız vitamin takviyeleriniz var mı?

Özellikle son bir senedir Covid 19 ile ilgili olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirme ile ilgili C vitaminli ve çinko içerikli gıdaları daha fazla tüketmemiz gerekiyor. Doktorumun yönlendirmesi ile kolojen, C, D ve E vitaminleri ve balık yağı kullanıyorum. Sağlıklı yaşamak için güneş ışığının pozitif etkisine inanıyorum. Güneş ışığı mutluluk ve sağlıklı uyku getirir. Sağlıklı yaşam için iyi bir uyku olmazsa olmaz diye düşünüyorum.  

  • En çok yemekten keyif aldığınız yiyecek/yemek/besin nedir?

Giderek insanın damak zevki gelişiyor. Yöresel lezzetler benim için çok kıymetli. Ege’nin sade servis edilen güzel pişmiş taze balığını ve yanında haşlanmış taze yeşillikleri hiçbir şeyle değişmem.

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR
Arşivler
Kategoriler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 08:10 AM Apr 29