Etkinlikler

HL İnci Jant Alüminyum Fabrikasının 5. Yılını Kutladı

Yazan: , tarih: 5 Ekim 2011

HL İnci Jant San. A.Ş. Alüminyum Fabrikasının 5. Yılını Kutladı
             
Dünyanın en büyük jant üreticisi Hayes Lemmerz International ile İnci Holding A.Ş.'nin ortak yatırımı olan HL İnci Jant San. A.Ş, alüminyum fabrikasının 5. yılını tüm çalışanları ile kutladı. Manisa’da bulunan iki fabrikasında binek ve hafif ticari araçlar için çelik ve alüminyum jant üretimi yapan HL İnci Jant San. A.Ş., ağır ve ticari araçlar için jant üretimi yapan HL Jantaş Jant San. ve Tic. A.Ş. ile birlikte yıllık 9 milyon üretim kapasitesine sahip olup, iki şirket aynı zamanda Türkiye’nin en büyük jant üreticisi konumundadır.

İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen HL İnci alüminyum jant fabrikasının 5. yılını kutlama gecesinde konuşma yapan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, “Alüminyum fabrikamızın gerek verimlilik, gerek rekabetçilik ve gerekse kalite açısından kendi iş kolunda küresel ölçekte örnek kuruluş haline gelmesi, çalışanlar olarak ortaya koyduğumuz özverili takım çalışmasının başarısıdır. Takım olarak tüm çalışanlarımızla çok kısa zamanda elde edilen bu mucizevi başarının haklı gururunu paylaşıyoruz.

HL İnci ve HL Jantaş şirketlerimiz ayrı ayrı ISO 500’deki yerlerini alırken, HL İnci bir önceki yıla göre 130 basamak yükselerek 2010 yılında en fazla büyüyen şirketler arasında en ön sırada yer almıştır. Bugün kuruluş yıldönümünü kutladığımız HL İnci alüminyum jant fabrikamızda üretimimiz, Toyota, Renault, Ford, Fiat, Dacia, Land Rover ve Hyundai müşterilerimiz arasına bu yıl Mercedes, Volkswagen, Iveco, Peugeot/Citroen, Honda, Jaguar ve BMW’nin de katılması sonucu büyük bir ivme ile artmıştır. Artan talebe cevap vermek üzere ikinci bir fabrika yapımına karar alınmış ve yatırımın inşaatına hemen başlanarak yeni fabrikanın 2012 yılının Ağustos ayında üretime geçmesi planlanmıştır. İkinci alüminyum jant fabrikamız ile ciromuz son 3 yılda 5 katına çıkacaktır. Yeni fabrika ile Grubumuz Manisa’da toplam 4 jant fabrikası ile faaliyetlerini sürdürecektir.” dedi.

Zaim sözlerini dünya ekonomisinin durgunluk yaşadığı bir dönemde yatırım kararı almanın önemine değinerek, kuruluşlarının 5. yılında başarılarında büyük pay sahibi olan çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine ve ortakları Hayes Lemmerz International ve İnci Holding’e teşekkür ederek bitirdi.

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 07:24 PM Apr 26