Etkinlikler

Meral İnci Zaim Girişimci Gençlere Koçluk Yapacak

Yazan: , tarih: 17 Temmuz 2013

Meral İnci Zaim Girişimci Gençlere Koçluk Yapacak

Aralarında Mustafa Koç, Ümit Boyner ve Serpil Timuray’ın da bulunduğu 25 TÜSİAD üyesi, ‘Bu Gençlikte İŞ Var!’ projesi kapsamında finale kalan 25 yeni iş fikrine koçluk yapacak. Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ve gençleri girişimcilik konusunda teşvik etmeyi amaçlayan projenin, bu yılki temasının ‘İyi iş fikirlerine paralel olarak, istihdam ve sürdürülebilirlik ilişkisi’ olduğunu belirtti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin ödüllendirildiği projeye bu yıl 70’i aşkın üniversitenin katılım gösterdiği bildirildi. Türkiye’deki tüm üniversitelerden öğrencilerin katılımına imkân sağlayacak şekilde genişletilen ‘Bu Gençlikte İŞ Var!’ projesine en yüksek grup başvurusu Ege Üniversitesi’nden geldi. Projeye 651 üniversite öğrencisi gruplar halinde 358 yeni iş fikriyle başvurdu. Başvurular arasından iyi iş fikri olan 25 proje ön elemeyi geçti. TÜSİAD üyelerinin ön elemeyi geçen projelerin geliştirilmesinde koçluk yapma görevini üstlenerek, öğrencilerin iş dünyasından kişilerle daha yakın temas halinde çalışmasına vesile olacağı vurgulanırken, ödül töreninin sonbaharda gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Açıklamada, proje yarışmasında, dereceye giren gençlere iş hayatına yönelik eğitimler, staj imkânları ve TÜSİAD üyeleri tarafından rehberlik hizmeti gibi imkânların sağlanacağı, ayrıca TÜSİAD üyelerinin ödül kazanan projelerin geliştirilmesine destek vereceği kaydedildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yenilikçi iş fikirleri konusunda gençlerimizde büyük potansiyel bulunduğuna inanarak bu projeyi başlattık. Gelen birbirinden ilginç iş fikirleri bize ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Projelerin çoğu ülkemizde sürdürülebilir kalkınmaya ve istihdam artışına katkıda bulunabilecek fikirler içeriyor. Bu Gençlikte İş Var projemizle iş dünyamız yarının liderlerini kazanıyor. Bir kez daha gördük ki gençlerimiz ülkemizi geleceğe taşımaya hazırlar. Onlara olan güven ve inancımız her zaman sürecektir, “ dedi. Gençlerin projelerine koçluk edecek TÜSİAD üyeleri şunlar: Mustafa Koç, Tuncay Özilhan, Serpil Timuray, Ümit Boyner, Ayberk Özcan, Cemal Kişmir, Hüseyin Gelis, İdil Yiğitbaşı, İlhan İl, Ersin Pamuksüzer, Levent Akgerman, Levent Nart, Meral İnci Zaim, Murat Selek, Mustafa Sayınataç, Nur Ger, Nusret Cömert, Nüket Küçükel Ezberci, Onur Özcan, Özlem Denizmen, Pembe Candaner, Sarp Evliyagil, Sedat Şükrü Ünlütürk, Tamer Saka ve Yeşim Sümerkan. 

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 06:40 AM Apr 25