Sağlıklı Yaşam

Minicik Örümceğin İşleri

Yazan: , tarih: 26 Haziran 2016

‘Beni Öldürmeyen Acı Güçlendirir’ Nietzsche

image

image

Örümceğin Soktuğu 2. Gün

image

Örümcek soktuktan 4 gün sonra

Tarantula

imag

Karadul

image

Beni ısırdığını düşündüğüm zanlı


İnci Holding Sinerji Grubu ile akşam yemeğimiz vardı. Evde elbisemi giyerken kolumda bir acı hissettim. Baktım minicik bir örümcek. Rengi açık kahverengi bacakları incecik. Öldürdüm mü yoksa kendi ölmüş müydü hatırlamıyorum. Acele ile bir kenara attım. Tarantula ve karadul hikayeleri biliyordum ama daha önce İzmir’de kimseye örümcek soktuğunu duymamıştım.
Minnacık örümcekten ne olur dedim ve aldırmadan yemeğe gittim. Ertesi gün örümceğin soktuğu yerin etrafı gözlük camı kadar kızararak kabardı ve kol altıma doğru kaşık sapı gibi kızarmaya başladı. Ertesi akşam diğer kolda da döküntüler başlayınca eşim sağ olsun beni kaptığı gibi Ege Üniversitesi acile götürdü. Acil doktorları gayet yetkindi bana hemen antialerjik iğne, ve antibiyotik verdiler ve düzelme olmazsa doktora gitmem konusunda uyardılar.
Ertesi gün baktım iyileşme yok , kızkardeşimin ve sevgili Dr. Serap Hanımın yönlendirmesi ile Sevgili Dr Cüneyt Soyal Gittim. Doktorum antibiyotiğe ve antialerjik ilaca ilave kortizon verdi. Rotary toplantısında birlikte olduğumuz doktor arkadaşlarımız da teşhis ve tedavinin doğru olduğunu ve vakanın ciddiye alınması gerektiğini söyleyerek faydalı önerilerde bulundular. Ben de Örümcek ısırmasının lenf bezlerinde reaksiyona neden olduğunu ciddiye alınması gerektiğini çok iyi anladım.
Bugün olayın beşinci günü hala toksik madde ben buradayım diyor ama kontrol altına alındığına inanıyorum.
Sağlık ile ilgili en ufak sorunda vakit geçirmeden mutlaka uzman doktora gidilmeli. İş hayatında da öyle değil mi? Problemler önemsenmediğinde vakit kaybedildiğinde büyümüyor mu? Sonuç alabilmek için vakit kaybedilmemeli hızla konunun uzmanları devreye girmeli, yapılacak iş zamanında hızlı ve tam yapılmalı.
Şimdi kortizon aldığım için doktorlarımın dediklerini dinliyorum; tuz yok, şeker yok; beyaz un yok, alkol yok! Bunlar benim beslenmemde zaten çok azdı ,sıfıra indirdim . Bir ay böyle olacak. Belki örümceğin bana faydası olur bu toksikler de hayatımdan tamamen giderler.
Kortizona rağmen 5 günde 1,5 kg verdiğim için kendimle gurur duyuyorum.
HER KRİZDE MUTLAKA BİR FIRSAT VARDIR!
Bundan sonra her ne kadar ilaçlamanın örümceklere faydası yok deseler de yaza girerken mutlaka ev ve bahçe ilaçlanacak.

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 02:32 AM Apr 26