Honey Seyahat

Kurban Bayramında Nereye Gitsek/ Rocella

Yazan: , tarih: 3 Eylül 2016

Sıra İon Deniz’ini geçmeye geldi. Niyetimiz İtalya yarımadası kıyısında çizmenin topuğuna çıkmaktı. Hem görmediğimiz yerleri görecek, hem de İon denizini geçmek için gece yolculuğu yapmayacaktık. Hava raporu kuzeyde rüzgar verince planımızı değiştirdik. Rocella’ya çıkarak İon Denizi geçişini biraz kısaltalım dedik. Rocella  ve  Portodelle Grazia Marina tamamen bu sebeple rotamıza girmişti. Gidince bize sürpriz yaptı. Kalbimizi kazandı.

Marinaya girişin zor olduğunu, hatta bir yelkenlinin girerken ters döndüğünü okumuştuk. Ayrıca derinlik, yer değiştiren kum tepeleri yüzünden riskliydi.

Marina görevlileri bize marinanın girişinden itibaren yol göstermeye başladılar. Arkası yeşillik, sakin ,temiz,düzenli bir marina. Görevliler kibar ve işini biliyorlar. Şehre gidebilmemiz için bize hemen ücretsiz iki bisiklet temin ettiler.

Minicik marketinde her şey bulunuyor. Akşamdan sipariş verince sabah bize günlük lor ve bufolo mozerellası getirdiler. Seyahatimizin en nefis kahvaltısını yaptık.

Öğle üzeri plaja gittik. Şahane, tertemiz, dibi minik çakıl olan ve sahilde sadece beş on kişinin olduğu bir plaj. İnanamadım, acaba denizde bilmediğimiz bir canavar falan mı var diye düşünmekten kendimi alamadım.

Türkiye’de ve Avrupa kıyılarında ben bu kadar az talebi olan, şahane ve temiz plaj görmedim. Hele İspanya kıyıları… Bu akşam bisiklet ile şehre ineceğiz. Güzel yemeklerinden ve misafirperver halkından ümitliyim.

Türkiye’de turist azaldı diyorlar ama bayramda kıyılarda iğne atsanız yere düşmeyecek.

Sakin bir yer mi arıyorsunuz? İşte size Rocella! Nasıl geleceksiniz? Nerede kalacaksınız? Onu size bırakıyorum.

Rocella

5 resim

[foogallery id=”5191″]

 

 

 

 

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
Kategoriler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 05:57 PM Apr 19