Etkinlikler

Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu Düşler Akademisinde Toplandı

Yazan: , tarih: 14 Kasım 2013

İnci Holding Yönetim Kurulu ve Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu üyesi, Meral İnci Zaim, ilki 22 Ocak’ta gerçekleştirilen Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu Toplantılarının ikincisine katıldı. Toplantı, vakfın engelli gençlerin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla hayata geçirmiş olduğu Düşler Akademisi’nin Ataşehir’deki merkezinde yapıldı. Toplantıya vakfın diğer üyeleri Üstün Ergüder, Ali Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Yavuz Canevi, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Bülent Eczacıbaşı, Serpil Timuray, Gökhan Öğüt ve Hasan Süel de katılımda bulundular.

 

Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya Pasifik CEO’su Serpil Timuray ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün konuşmalarıyla başlayan Danışma Kurulu Toplantısı, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel’ün vakfın bir yıl içinde gerçekleştirdiği, süregelen çalışmaları ve ileriki dönemde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle devam etti ve ardından iş dünyasının liderlerinin Düşler Akademisi’nin engelli gençleriyle beraber ritim atölyesine katılıp, müzik yapmasıyla son buldu.

 

Toplantıda, vakfın yeni dönem yol haritası konuşuldu ve Danışma Kurulu’nun öneri ve fikirlerine yer verildi. Hasan Süel yaptığı konuşmada, vakfın ilkelerinden ve 6 yıllık sürecinde gelindiği noktalardan bahsederken, sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan birey ve grupların ihtiyaçlarının sahiplenilmesinin önemini vurguladı. Vakfın rotasını belirleyen fikirleri büyük önem verdikleri Danışma Kurulu üyelerinden aldıklarını belirten Süel, 2057 engelli genç ile kurulan Düşler Akademisi ‘Geleceğe İlk Adım’ projesiyle de 81 ilde 573 ana sınıf açarak, 92 bin 941 çocuk, öğretmen ve ebeveyne ulaştıklarını bildirdi. Faaliyetlerin çevresel etkilerini şeffaf şekilde ‘Sürdürülebilirlik Raporunda’ duyurup, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde kurumlar arası sinerji tesis etmek üzere Uluslararası Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçirip eğitimlere başladıklarına da değindi. Süel, vakfın gelecekteki hedefleri arasında Antalya’da Düşler Akademisi Kaş Merkezini açmak, kadın çiftçilerin ekonomik ve sosyal hayata katılımı için proje hayata geçirmek olduğunu da belirterek konuşmasını bitirdi.


ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 06:12 PM Apr 28