Etkinlikler

Hayes Lemmerz Jantaş Çevreci Uygulamalar ile Yılın Başarılı Ekibi Seçildi

Yazan: , tarih: 16 Temmuz 2013

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda (MAS) çevreci uygulamaları ile Hayes Lemmerz Jantaş, ‘Yılın Başarılı Ekibi’ Ödülüne layık görüldü. 2012 yılında da İnci Holding şirketlerinden İnci Akü’nün almış olduğu bu ödül, bu yıl da İnci Grubu’na verildi.


Bu başarıya Hayes Lemmerz Jantaş çalışanlarından oluşan ‘Ambalaj’ ekibinin ortaya koyduğu ambalaj malzeme maliyetini azaltmaya yönelik çalışma ile ulaşıldı. Dış faktörler nedeniyle sürekli artış gösteren ambalaj malzeme maliyetini azaltmak amacıyla ekibin başlatığı projede Toplam Kalite Yönetiminde kullanılan başarılı yönetim strateji 6 sigma metodu kullanıldı. Proje kapsamında tahta palet, ambalaj naylonu, ara mandal malzeme maliyetleri ve tüketimleri analiz edildi. Müşteri kalite beklentileri göz önünde tutularak, lojistik maliyetlerini de artırmayacak şekilde birim jant başına düşen ambalaj malzeme maliyetinin azaltılması hedefiyle iyileştirme çalışmaları yapıldı. Proje kapsamında yeni tip palet ve yeni tip mandal tasarlanırken yenilikçi bir projeye imza atılmış oldu. Ambalaj ekibinin projesi sonucunda tahta tüketiminde önemli ölçüde iyileştirme yapıldı.

 

 

“14. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu kapsamında başarısını tescilleyen Hayes Lemmerz Jantaş ekibini kutluyorum” diyen HL Jantaş Genel Müdürü Cemal Aydoğan, değerlendirmesinde "Ambalaj takımımızda Ar-Ge, satın alma, üretim, lojistik, kalite, bütçe maliyet kontrol bölümlerinde çalışan ekip üyeleri bulunuyor. Farklı birimlerden çalışanlarımızın ortaya koyduğu bu inovatif proje kapsamında tasarruf edilen tahta miktarı hesabına göre 14 bin adet ağaç kurtardık. Naylon grubunda yapılan iyileştirme ile jant başına tüketilen naylon miktarı azaltıldı, plastik mandal tüketimi yeni tasarımlarla iyileştirilerek hem maliyet azaltıldı, hem nakliye kalitesi artırılarak müşteri memnuniyeti artırıldı. Ayrıca proje kapsamında geliştirilen yeni tip palet ile lojistik maliyetlerinde de ilave bir kazanç elde ettik” dedi.

 


ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 11:04 AM Apr 29