Etkinlikler

Hayes Lemmerz İnci Yalın 6 Sigma İle Verimliliğini Arttırıyor

Yazan: , tarih: 6 Şubat 2014

Hayes Lemmerz Türkiye Operasyonları (HLTO), 10 Ocak 2014’de ‘Yalın 6 Sigma’ proje ve eğitimlerini tamamlayan çalışanlarına düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Törene İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meral İnci Zaim, HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, HL Jantaş ve HL İnci Çelik Genel Müdürü Cemal Aydoğan, HL İnci Alüminyum Genel Müdürü Hakan Ünlü ile tüm HL çalışanları katıldı.

Toplam Kalite Yönetiminde kullanılan başarılı bir yönetim strateji metodu olan ‘Yalın 6 Sigma,’ 2004 yılından beri Hayes Lemmerz Jantaş, Hayes Lemmerz İnci Çelik ve Hayes Lemmerz İnci Alüminyum tarafından, verimliliği ve karlılığı arttırmak amacıyla kullanılıyor.   Bu kapsamda eğitim alan 67 yeşil kuşak, 8 kara kuşak ve 2 uzman kara kuşak, toplam 140 adet projeyi hayata geçirdi ve sertifika almaya hak kazandı. Projeler, çalışan verimliliğini, makine ve hat verimliliğini, kaliteyi, iş güvenliği endeksini ve personelin yetkinliğini arttırmaya; maliyeti ise azaltmaya yönelik olarak geliştirildi.

Törende bu önemli başarı hakkında konuşma yapan HL Jantaş ve HL İnci YK Başkanı Mustafa Zaim, ”Sürekli iyileştirme araçlarının birlikte kullanılması, sürekli iyileştirme sistemlerinin işletmelerimizin tüm kademelerinde içselleştirilerek artık yaşam biçimi haline gelmesi bugün elde edilen operasyonel başarı düzeyini yakalamamızda en büyük paya sahiptir. HL Türkiye Jant Operasyonlarımızı daha büyük başarılara götürecek en önemli unsurlardan biri olarak sürdürülebilir rekabetçiliğimizin teminatıdır. Düzenlediğimiz ödül töreni 6 Sigma uygulamalarında geldiğimiz ileri düzey, başarılı ve inançlı bir takım oyununun sonucudur, tüm takım arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum,” dedi.

Ardından söz alan HL Jantaş ve HL İnci Çelik Genel Müdürü Cemal Aydoğan şöyle devam etti, "Yalın 6 Sigma da operasyonel mükemellik çalışmalarımıza başladığımızda kolumuza taktığımız ilk bilezik. Yalın 6 Sigmanın projelerdeki başarılarımızın firmamızın başarısındaki sürekliliğinin garantisi olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bu yıl tüm çalışanlarımızı kapsayacak şekilde Sarı ve Beyaz Kuşak eğitimlerimizi de başlatacağız. Hayata geçen her proje işletme verimliliğimiz artırdı. Örneği Jantaş’ın hayata geçirdiği 5 hat OEE dahil kapasitesinin arttırılması projesi Cevdet İnci Teşvik Ödüllerinde de 1. oldu. Proje ile hattın vardiyadaki ortalama adedi yüzde 28 oranında artı,” dedi.

HL İnci Alüminyum Genel Müdürü Hakan Ünlü ise son sözü alarak konunun önemini şu şekilde dile getirdi, “Yalın 6 sigma projelerimiz, şirketlerimizde sistematik yaklaşımı ve proses optimizasyonunu güçlendirirken, bu kapsamda yapılan Deney Tasarımları ile prosesteki etkilerin etkileşiminin doğru bir şekilde algılanmasını sağladı. Ortak bilgi havuzu oluşturdu. Verilerin doğru metodlarla analizi konusunda kalifikasyonumuzu arttırdı. Herkesin 24 saat gözlemci olarak içerideki küçük iyileştirme fırsatlarını yakalaması ve sürekli iyileştirmelerin yaygınlaştırılmasına fırsat tanıdı,” dedi.


ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 02:38 AM Apr 24