Etkinlikler

Meral İnci Zaim 36. Vodafone İstanbul Maratonunda

Yazan: , tarih: 24 Kasım 2014

Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu, 16 Kasım 2014 günü gerçekleşti. Bu önemli etkinlik, 3. kez IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) tarafından Altın Kategori'ye kabul edilerek dünyanın en iyi 22, Avrupa'nın en iyi 11 maratonu arasında yer almakta.

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı.

Maraton kapsamında düzenlenen Halk Yürüyüşü ise, aralarında İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meral İnci Zaim ve Neşe Gök’ün de bulunduğu 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. İnci Holding’den bir grup çalışan da maraton koşusu heyecanını yaşamak üzere İnci Akü renkleriyle etkinlikte boy gösterdi. İnci Aile Ofisi Yönetim Danışmanlık A.Ş. Direktörü Şelale Zaim de, maratonu kadınlar kategorisinde 115. olarak tamamladı. Anadolu yakasındaki Altunizade Köprüsü altından başlayıp, Dolmahçe'de sone eren 8 kilometrelik yürüyüşe ilgi oldukça yüksek oldu. Etkinliğin startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi. 100 bin kişiyle sınırlandırılmak durumunda kalınan Halk Yürüşü'nde, yerli ve yabancı on binlerce kişi, iki kıtayı yürüyerek geçti. Katılımcılar, köprünün üzerinde ise mümkün olduğunca uzun süre vakit geçirdiler.


ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 11:24 PM Apr 26