Etkinlikler

Meral İnci Zaim Facebook COOsu Sherly Sanbergin Konuk Olduğu CEO Club Özel Toplantısına Katıldı

Yazan: , tarih: 6 Şubat 2014

İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meral İnci Zaim, 20 Ocak 2014 tarihinde İstanbul’da Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde ve Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club özel toplantısına katıldı.

Toplantının konuğu olan Facebook Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü ve “Sınırlarını Zorla (Lean In)” adlı kitabın yazarı Sheryl Sandberg
Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkük’ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik bir topluluğa hitaben bir konuşma yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt yaptı. Kadınların işgücüne katılımının bugün ekonomik büyüme için en pratik ve en etkili çözümlerden biri olarak öne çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Ekonomik kalkınma için potansiyel çözüm yollarını çok uzakta aramamalıyız. Gelişmiş 20 ülkeye baktığımızda kadınların iş gücüne katılımı yaklaşık yüzde 51 seviyesinde. Türkiye'de ise bu oran yüzde 28. Sadece iş dünyası için değil; sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde de ana unsur kadın. Bugün ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için verimlilik ve inovasyon kadar önemli bir diğer kavram, kadının ekonomiye katılımının artmasıdır.”

General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy da söz alarak, “Türkiye gerçekten en güçlü on ekonomi arasında yer almak istiyorsa, kadınların çalışma hayatına katılmalarını sağlamamız gerekiyor,” dedi ve sözü Sandberg’e bıraktı.

Facebook COO’su, kadınların iş hayatındaki başarılarının önündeki en büyük engelin kendi düşünce yapıları olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, pek çok önemli noktaya değindi:

“Kadınların ilk önce erkeklerin lider ve daha güçlü olduğu ile ilgili zihin kalıplarını değiştirerek kendilerine daha fazla güvenmeleri gerekiyor. Çalışma hayatında kadın-erkek eşitliğini sorguluyor olmamız gerekli. İki cinse de eşit haklar sağlandığından emin olunmalı. Elbette ki bu kalıplar sadece kadınların harekete geçmesiyle değil, erkeklerin de katılımda bulunmasıyla ancak değişebilir. Cinsiyet ayrımı hususunda bugün hemen harekete geçip değişime ortak olalım. Kitaplar ve filmlerde nasıl cinsiyet ayrımcılığının yapıldığını görebiliyoruz. İnsanlar lider kadınlar için ‘agresif’ kelimesini kullanabiliyor; ancak lider erkekler için bu kelime asla kullanılmıyor. Eğer sizler ben cinsiyet ayrımı yapmıyorum diyorsanız, daha çok kadın çalışan istihdam edersiniz. Sadece erkekleri değil bayanları da liderlik için teşvik edersiniz. Zira kadınlar kendi özelliklerini kaybetmeden lider olabiliyorlarsa iyi birer lider ol
abiliyorlar. Kadınlar her daim başkaları için daha çok fedakârlık yapma eğilimindedirler. Buradaki en önemli nokta önce kendi yetkinliklerine güvenmeleri ve cinsiyet ayrımı yapmadan çocuklarını yetiştirmeye özen göstermeleri olacaktır. Ayrıca iş hayatında birbirleri ile rekabete girmek yerine, birbirlerini desteklemeleri de çok mühimdir. Türkiye gerçekten önemli bir ülke; zira ülkenizi birçok ülke kendilerine örnek alıyor. Bu nedenle iş hayatına ek olarak ev içinde ve ailenizde de cinsiyet ayrımcılığı yapılmadığından emin olmanız gerekli. Evdeki eşitliği sağlamak görev paylaşımı yolundan geçer. Örneğin karısına ev işlerinde yardım eden erkeklerin aile içinde daha mutlu oldukları tespit edilmektedir. Dolayısıyla, erkeklerin çiçek almak yerine ev işlerinde aktif rol üstlenmeleri,  ev hayatındaki dengenin sağlanmasına büyük katkısı olacaktır,” diyerek ‘Kadınlar, İş ve Liderlik İsteği’ adlı konuşmasını bitirdi. 

ETİKETLER
İLGİLİ YAZILAR

YORUM YAZIN

Arşivler
twitter.com/meralincizaim
  • T

    Tweeted on 09:26 PM Apr 28